AgendaWat staat er op de agenda? Benieuwd naar wat SintLucas voor jou organiseert, dat lees je hier!

Adobe Illustrator basis

Inge Stoffels 15-01-2024 54 keer bekeken

Begin

22-02-2024 om 18:00

Einde

22-02-2024 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Mircolab, Eindhoven

Adobe Illustrator is een veelzijdig tekenprogramma. Het is ook het oudste programma van Adobe, met de meeste historie en boordevol mogelijkheden.

Ben je designer, infographic-maker, of iemand die te maken heeft met huisstijlen of allerlei andere vormen van tekenwerk, dan heb je baat bij deze training in Adobe Illustrator. Deze meerdaagse training is geschikt voor iedereen die aan de slag wil met Adobe Illustrator ook als je nog geen ervaring hebt met de software. Een goede algemene omgang met computers en bestanden is vereist.

Wat leer ik?
Adobe Illustrator is een veelzijdig tekenprogramma. Het is ook het oudste programma van Adobe, met de meeste historie en boordevol mogelijkheden. Ben je designer, infographic-maker, of iemand die te maken heeft met huisstijlen of allerlei andere vormen van tekenwerk, dan heb je baat bij deze training in Adobe Illustrator.

De training is een constante afwisseling tussen toelichting, toepassing, begrijpen en doen. Uiteraard is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Afhankelijk van de tijd die beschikbaar is, is er ruimte voor extra uitleg, meer voorbeelden en nog meer oefeningen.

Onderwerpen:

 • Inleiding Adobe Illustrator
 • Werking Adobe Interface
 • Gereedschappen en vensters
 • Eenvoudige vormen
 • Complexe (Eigen) vormen tekenen met de Pen
 • Illustraties overtrekken.
 • Vormen bewerken, ordenen en combineren
 • Kleur gebruiken
 • Beelden (foto’s) gebruiken
 • Werken met tekst
 • Schilderen met penselen
 • Snijbestand maken en Printen

Wat kan ik na Adobe Illustrator training?
Na een basistraining in Adobe Illustrator kun je verwachten dat je de volgende vaardigheden en kennis hebt opgedaan:

 1. Begrip van de Interface: Je zult vertrouwd raken met de Illustrator-werkruimte, menu’s, gereedschapspanelen, en hoe je de werkruimte kunt aanpassen aan uw behoeften.
 2. Gebruik van Basisgereedschappen: Je leert hoe je moet werken met de selectie- en tekengereedschappen, zoals de Pen-tool, Shape-tools, en de Type-tool.
 3. Lagen en Organisatie: Je krijgt inzicht in hoe lagen werken in Illustrator en hoe je objecten kunt organiseren en beheren binnen uw projecten.
 4. Kleurbeheer: Je leert hoe u kleuren kiest en toepast, inclusief het gebruik van steunkleuren en het creëren van kleurenpaletten.
 5. Basis van Typografie: Je leert hoe u tekst toevoegt en bewerkt, en hoe je typografische instellingen zoals lettertype, grootte, uitlijning, en regelafstand aanpast.
 6. Vector Basics: Je zult begrijpen wat vectortekeningen zijn en hoe je paden en ankerpunten kunt maken en bewerken.
 7. Eenvoudige Vormen en Patronen: Je leert hoe je eenvoudige vormen en patronen maakt en hoe je deze kunt transformeren en combineren om complexere ontwerpen te maken.
 8. Basis Effecten en Transformaties: Je krijgt de kans om te experimenteren met eenvoudige effecten zoals schaduwen, gloeden, en transformaties zoals schalen, roteren en vervormen.
 9. Bestandsbeheer: Je leert hoe u Illustrator-bestanden opslaat, exporteert en beheert voor verschillende media, zoals print en web.
 10. Basis Workflow: Je krijgt inzicht in een typische workflow voor het ontwerpen met Illustrator, van het opzetten van een document tot het exporteren van het eindproduct.

Deze vaardigheden vormen de basis waarop je verder kunt bouwen om meer geavanceerde technieken en projecten in Adobe Illustrator aan te pakken.

Meer informatie of inschrijven? Ga dan naar onze website: www.sintlucas.nl/training/adobe-illustrator-basis

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen