AgendaWat staat er op de agenda? Benieuwd naar wat SintLucas voor jou organiseert, dat lees je hier!

Adobe InDesign basis

Inge Stoffels 16-01-2024 39 keer bekeken

Begin

19-03-2024 om 18:00

Einde

19-03-2024 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Mircolab, Eindhoven

Adobe InDesign is een flexibel en krachtig layout-programma, waar teksten en beelden in samenkomen en tot elegante papieren of digitale publicaties worden gesmeed.

Deze meerdaagse training is geschikt voor iedereen die aan de slag wil met Adobe InDesign ook als je nog geen ervaring hebt met de software. Een goede algemene omgang met computers en bestanden is vereist.

Wat leer ik?
Adobe InDesign is een flexibel en krachtig layout-programma, waar teksten en beelden in samenkomen en tot elegante papieren of digitale publicaties worden gesmeed. Tijdens de training leer je InDesign snel en slim gebruiken, zodat je er advertenties, kaartjes, nieuwsbrieven, folders en magazines mee kunt maken. Je leert verschillende tools waardoor je teksten en beelden samen kunt brengen. De training is een constante afwisseling tussen toelichting, toepassing, begrijpen en doen. Uiteraard is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Afhankelijk van de tijd die beschikbaar is, is er ruimte voor extra uitleg, meer voorbeelden en nog meer oefeningen. Onderwerpen:

 • Inleiding Adobe InDesign
 • Werking Adobe Interface
 • Gereedschappen en vensters
 • Kaders en andere objecten
 • Kleur & inhoud
 • Beelden plaatsen/uitsnijden
 • Tekst-omloop, tekst-doorloop, tekstkader-opties
 • Eenvoudige typografie en formats
 • Opzetten en werken met een stramien
 • Objecten Transformeren, groeperen en vergrendelen
 • Online publiceren voor feedback en distributie
 • Exporteren
 • Pakket aanmaken voor verzending/archivering

Wat kan ik na Adobe InDesign training?
Na een basistraining Adobe InDesign kun je verwachten dat je de volgende vaardigheden hebt:

 1. Interface Begrijpen: Je kent de lay-out van InDesign’s werkruimte, inclusief gereedschapspaneel, bedieningspaneel, en paletten voor pagina’s, lagen, koppelingen, en andere functies.
 2. Basisdocumenten Opzetten: Je kunt een nieuw document opzetten met de juiste marges, afloop, kolommen en basispagina’s.
 3. Tekstbeheer: Je weet hoe je tekst moet invoeren, importeren en bewerken, en je kunt tekstkaders koppelen om tekst door te laten lopen over meerdere pagina’s.
 4. Opmaak en Stijlen: Je kunt alinea- en tekenstijlen toepassen en beheren voor consistente tekstopmaak en je hebt kennis van basis typografische principes.
 5. Werken met Afbeeldingen: Je kunt afbeeldingen plaatsen en schalen en je begrijpt het belang van koppelingen en de resolutie van afbeeldingen.
 6. Paginalay-out: Je kunt een efficiënte lay-out creëren met behulp van hulplijnen, rasters en uitlijningshulpmiddelen.
 7. Tabellen: Je kunt eenvoudige tabellen maken en opmaken voor de weergave van gegevens.
 8. Kleurbeheer: Je weet hoe je kleurstalen kunt maken en toepassen, inclusief steunkleuren voor printproductie.
 9. Objecten en Lagen: Je kunt diverse objecten zoals vormen en frames maken en beheren en je begrijpt hoe je lagen gebruikt om elementen op de pagina te organiseren.
 10. Interactiviteit: Je leert hoe je interactieve elementen zoals hyperlinks en bladwijzers toevoegt, wat vooral nuttig is voor het maken van PDF’s en digitale publicaties.
 11. Exporteren: Je kunt documenten exporteren naar verschillende formaten, zoals PDF, voor print of digitale distributie.
 12. Voorbereiden voor Drukwerk: Je hebt een basiskennis van het voorbereiden van documenten voor drukwerk, inclusief het gebruik van preflight-functies om fouten te identificeren en te corrigeren voordat je bestanden naar een drukker stuurt.

Deze vaardigheden stellen je in staat om te werken aan eenvoudige projecten zoals flyers, brochures, tijdschriften, advertenties, en kleine boeken. Een basistraining geeft je een solide fundament waarop je kunt voortbouwen met meer geavanceerde vaardigheden en technieken.

Meer informatie of inschrijven? Ga dan naar onze website: www.sintlucas.nl/training/adobe-indesign-basis

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen