AgendaWat staat er op de agenda? Benieuwd naar wat SintLucas voor jou organiseert, dat lees je hier!

SketchUp Pro basis

Inge Stoffels 12-03-2024 11 keer bekeken

Begin

23-04-2024 om 09:00

Einde

23-04-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Burgakker 17, Boxtel

SketchUp Pro is hét 3D-tekenprogramma voor Windows en Mac waarmee jij in zeer korte tijd een 3D-ontwerp voor o.a. interieur, gebouwen, constructies en landschappen kunt creëren.

In een intensieve tweedaagse training behandelen we de functies van het programma en ben je in staat om je ideeën naar een eenvoudig 3D model te vertalen. De training is geschikt voor de absolute beginnen én voor iedereen die al een poging heeft gewaagd om ermee te werken.

Wat leer ik?

We beginnen met het tekenen van eenvoudige vormen waarbij ook aandacht wordt besteed aan handige sneltoetsen en praktijktips. Na de eerste dag ben je in staat om snel een gestructureerd model te produceren dat in de toekomst makkelijk is aan te passen. Maar met alleen een 3D model zijn we er nog niet. Op dag twee ligt de focus op presentatie en laten we de veelzijdigheid van dit innovatieve programma zien. Zelf materialen maken, met “tags” werken, doorsnedes maken, schaduw instellen, animaties maken, landschappen creëren, door je eigen ontwerp wandelen en nog veel meer. Verder besteden we veel aandacht aan de methodiek zodat de logica van het programma duidelijk wordt. Doordat er voldoende tijd tussen de trainingsdagen zit heb je genoeg tijd om te oefenen en al je vragen te bundelen voor de tweede klassikale trainingsdag.

Je gaat o.a. aan de slag met:
– Instellen template & uitleg (gebruik van) de werkruimte
– Teken met diverse tools
– Wijzigingen verwerken in een ontwerp
– Maken van een constructie
– Werken met lagen
– Model stylen en gebruik van de materialenbibliotheek
– Inzetten modellen uit 3D warehouse
– Groepen en componenten
– Exporteren van model naar 2D en 3D

Wat kan ik na SketchUp Pro training?

Architect:
Met SketchUp Pro kunnen architecten snel conceptuele ontwerpen maken en deze in 3D visualiseren voor presentaties aan klanten. Ze kunnen ook gedetailleerde bouwtekeningen genereren.

Binnenhuisarchitect:
Binnenhuisarchitecten gebruiken SketchUp om ruimte-indelingen te ontwerpen, meubels te plaatsen en materialen en kleuren te visualiseren voor interieurprojecten.

Landschapsarchitect:
Landschapsarchitecten kunnen SketchUp gebruiken om landschapsontwerpen te maken, zoals tuinen, parken en openbare ruimtes, en deze te presenteren aan klanten.

3D-modelleur:
3D-modelleurs kunnen SketchUp gebruiken om 3D-modellen te maken voor verschillende toepassingen, zoals productontwerp, decorontwerp, enzovoort.

Vastgoedmakelaar:
Vastgoedmakelaars kunnen SketchUp gebruiken om virtuele rondleidingen te maken door onroerend goed en potentiële kopers te helpen de lay-out en het potentieel van een eigendom te visualiseren.

Stedenbouwkundige:
Stedenbouwkundigen kunnen SketchUp gebruiken om stedelijke ontwerpen en plannen te maken, inclusief het modelleren van hele stadsblokken en openbare ruimtes.

Exhibition Designer:
Exhibition designers kunnen SketchUp gebruiken om beursstands en tentoonstellingsruimtes te ontwerpen en visualiseren voordat ze worden gebouwd.

Houtbewerker:
Houtbewerkers kunnen SketchUp gebruiken om gedetailleerde plannen te maken voor meubels en andere houten constructies.

Scenograaf:
Scenografen in theater en film kunnen SketchUp gebruiken om decorontwerpen te maken en te delen met het productieteam.

Onderwijs:
SketchUp kan ook worden gebruikt in het onderwijs om studenten 3D-modellering en ontwerpprincipes bij te brengen.

Meer informatie of inschrijven? Check dan de website: www.sintlucas.nl/training/sketchup-pro-basis

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen