Kwalificatiewedstrijden Skills Heroes/Talents MBO en VMBO

24-01-2024
31 keer bekeken 0 reacties

De kwalificatiewedstrijden van het MBO en VMBO staan voor de deur!

We hopen natuurlijk allemaal dat een van onze toppers van het mbo en vmbo door mogen naar de finale van de Skills Heroes/Talents wedstrijd. Dit vindt plaats op de donderdag 21 en vrijdag 22 maart in de Brabanthallen Den Bosch. Maar dan moeten ze eerst de kwalificatiewedstrijden doorstaan!

MBO kwalificatiewedstrijd
31 januari is het zover! Dan gaat Evi Mooren SintLucas vertegenwoordigen tijdens de kwalificatiewedstrijd bij het Vista College in Sittard. Tijdens de voorronde in oktober van de Skills Heroes Mediavormgever werkte ze samen met 9 andere studenten drie uur lang aan een vormgevingsopdracht om een logo en een reclame-uiting te ontwerpen voor klimvereniging Dutch Mountains.

VMBO kwalificatiewedstrijd
Op 26 januari gaan Valentijn Werts en Olivier Hoppenbrouwers samen SintLucas vmbo vertegenwoordigen tijdens de kwalificatiewedstrijd bij het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Tijdens de voorrondes van december kregen zij de opdracht om op basis van een aantal eisen een promotie poster voor een tentoonstelling van het Regionaal Luchtvaart Museum (RLM) te ontwerpen. Het doel van de poster was om jongeren (10 – 19 jaar) aan te zetten om de Instagrampagina te gaan volgen en uiteindelijk ook om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling.

Wat doen we nog meer?
Met Worldskills Netherlands en vijf andere Brabantse mbo’s (De Rooi Pannen, Koning Willem I College, ROC Ter AA, Summa College en Yuverta) is SintLucas nauw betrokken bij de organisatie van het evenement. Naast de LOB Experience, waar doen en beleven centraal staan, biedt het voor scholen een uitgelezen kans om hun leerlingen voor te bereiden op hun studiekeuze. SintLucas biedt een aantal activiteiten aan. Daarnaast organiseren we met het Koning Willem I College, Yuverta het netwerk-event ‘Wereldcafé FF Concreet’ met als thema een duurzame, inclusieve toekomst. Dit is een centraal ontmoetingsplein waar 17 zones gekoppeld zijn aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Per zone laten we vanuit de drie scholen studentprojecten zien die in het teken staan van de betreffende SDG.

Wij wensen deze drie toppers heel veel succes tijdens de kwalificatiewedstrijden!! Wil je meer informatie over Skills The Finals? Kijk dan op www.worldskillsnetherlands.nl en reserveer je gratis tickets!

Afbeeldingen

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen