Ruimtelijk vormgeven @workproject: Reveries a l’authie

31-01-2024
34 keer bekeken 0 reacties

In september 2023 kregen onze studenten een hele toffe interieuropdracht voor ons @workproject van Jana de Vries, vanuit Frankrijk. De opdracht was voor een groot pand in Frankrijk wat nu dient als Chambres d'hotes en een gîte.

Het pand heeft een haast koninklijke uitstraling, de sfeer uit 1700 is voelbaar. Zo is het ook ingericht. (reveriesalauthie.com). Voor een gedeelte van de eerste verdieping van dit huis is de opdracht om een ontwerp te maken. Hier is nu een lange gang (12,5 m) met daaraan wat kamers. Van dit gedeelte willen de opdrachtgevers een gîte maken met keuken, woonkamer, slaapkamers (5 slaapplekken), badkamer en separaat toilet.

Natuurlijk waren we direct enthousiast over deze opdracht en een groep van veertien studenten is er onder begeleiding van Angela van Berlo voortvarend mee aan de slag gegaan. Na de online briefing, en ook online conceptpresentatie, ontstond het idee om de definitieve presentatie op locatie te doen. Een mooie manier om de locatie, waar alle studenten een ontwerp voor hadden gemaakt, ook in het echt te zien. Met hulp van Bas van den Hout van Internationalisering voor wat financiering, werden in rap tempo plannen gemaakt en zo togen we op 10 januari met vier auto’s naar Frankrijk!  Bij deze een kort verslag van de zeer enthousiaste opdrachtgevers.

Ontwerp: Fee van der Heijden

“Op 10 januari kwamen er studenten en docenten van het SintLucas aangereden bij ons manoir in Noord-Frankrijk. Nadat we ze hun kamers hadden gewezen en ze een beetje gesetteld waren, begonnen de presentaties. 

Deze studenten hadden in de afgelopen weken namelijk keihard gewerkt om onze opdracht uit te werken en uit te denken. Bij ons in de grote salon vonden dan de uiteindelijke presentaties plaats. We zijn enorm geïnspireerd en vonden de presentaties van een hoog niveau. Boven verwachting. Hier kunnen we wat mee!! 

Nadat we vervolgens samen pizza’s hebben gebakken en een supergezellige avond met elkaar hebben gehad, konden alle studenten en ook wij met een tevreden gevoel te bedden. 

De volgende ochtend nog een ECHTE croissant en baguettes achter de kiezen, lekker even wakker worden bij de ontbijttafel. en toen was het afscheid al weer daar en reisden de studenten weer af naar Nederland. Heel erg bedankt voor het inspirerende afgeleverde werk en voor de fijne tijd die we zo samen even hadden." 

Groet van Trudy en Jana
Reveries a l’Authie
Auxi le chateau, Noord-Frankrijk

 

Afbeeldingen

0  reacties

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen