Wauw, wat een event! Skills The Finals 2024 zit er al weer op!

27-03-2024
87 keer bekeken 0 reacties

Allereerst gefeliciteerd Evi, Olivier en Valentijn! Na maanden voorbereiding heeft Evi na twee dagen werken aan haar finale-opdracht Mediavormgever de tweede prijs gewonnen! Het team van SintLucas vmbo deelde mee in de eerste plaats van de regioprijs! Super trots! 

Skills The Finals
"Samen met Linda van den Hout kijken we als kersverse Skillscoördinatoren terug op een geweldige ervaring! Waar Worldskills Netherlands nog een nagenoeg nieuw avontuur was binnen SintLucas, zijn we een super beleving rijker", aldus Joris van den Biggelaar.

Skills The Finals is het tweedaagse finale-evenement waaraan SintLucas samen met 209 andere scholen heeft deelgenomen. In totaal was 36.000m2, verdeeld over zeven hallen, het decor voor wedstrijden en LOB-activiteiten. Dit werd gerealiseerd met 7 km aan standtrussen, 4 km aan internetbekabeling en 9 km aan standbouw. Met in totaal bijna 30.000 personen in de Brabanthallen, is een nieuw record in omvang en bezoekersaantal gevestigd.

Een mooie recap van deze twee toffe dagen:

  • Bij de LOB Experience van ICT & Creatieve Industrie konden de bezoekers op twee leuke manieren kennismaken met SintLucas. Samen met onze Creative producer-studenten mochten bezoekers deel uit maken van een te gekke podcast. Ook schoven finalist Evi, Bente van Beuningen (studente Allround mediamaker en deelnemer voorronde Skills Heroes), André Gehring en Ronald den Bekker aan tafel bij de podcast waarbij ze hun ervaringen deelden. Naast deze activiteit was het ook mogelijk om je eigen tote bag te designen. Onze collega Linda Verhorevoort gaf deze te leuke workshops aan alle bezoekers. Deze workshop was erg populair en je zag de leukste creaties voorbijkomen!
  • Studenten Jasper en Jort van de opleiding Audiovisueel specialist kregen de unieke kans om mee te helpen met de livestream (v)mbo-show van NOS Stories. Jort: “Ik ben blij dat ik de kans kreeg om mee te lopen. Een hele ervaring rijker en veel geleerd van de werkwijze, techniek en belichting. De sfeer is informeel, iedereen is heel toegankelijk en ideeën die ik had, zijn in de stream ook daadwerkelijk doorgevoerd. Dat vond ik gaaf.”
  • Je ziet ze niet, maar op de achtergrond werken ze keihard om de meest toffe events neer te zetten… Onze toppers van de opleiding Allround podium- en evenemententechnicus werkten achter de schermen aan het licht, techniek en geluid, en de opbouw van Skills Heroes.
  • Student Mees van Veenendaal (Vormgeven, Media & Technologie) heeft naast zijn goede assistentie bij de workshop tote bag maken, ook toffe contentbeelden gemaakt tijdens het event.
     

Het Wereldcafé FF Concreet
Naast Skills The Finals was ook nog het side event het Wereldcafé FF Concreet. Dit organiseerden wij samen met het Koning Willem 1 College en Yuverta. Hier presenteerden de makers van de toekomst, onze studenten van onder meer de opleiding Ruimtelijk vormgeven en het Bachelor-traject, in het Wereldcafé FF Concreet projecten gekoppeld aan de 17 SDG’s om de wereld een stukje mooier, socialer en inclusiever te maken. Collega’s, alumni en bedrijven deelden op het podium hun visie en ervaringen op een aantal belangrijke maatschappelijke thema’s.

  • Bij SDG Gendergelijkheid kon je de ‘balansbank’ ervaren die student Vadiem van de opleiding Ruimtelijk vormgeven specialisatie product heeft ontworpen: “Een ontwerp om mensen dichter bij elkaar te brengen. Alleen door met iemand in verbinding te komen blijf je in balans.”
  • Bij SDG Vrede, justitie en sterke publieke diensten was studente Ruimtelijk vormgeven Sarah aanwezig met haar project Oorlog in mijn buurt: “Met mijn ontwerp Onmogelijke keuzes wil ik kinderen confronteren met dillema’s die zich afspelen in de oorlog.
  • Bij SDG Ongelijkheid verminderen presenteerden studenten hun product ontwerp Buddy System, een ontwerp wat de zelfstandigheid van rolstoelgebruikers: “Op deze manier is het voor rolstolgebruiker makkelijker om een (rug)tas mee te nemen en hier iets uit te pakken.”

Talkshow FF Concreet
Bij het Wereldcafé FF Concreet werd echt vanalles leuks georganiseerd en zo ook de Talkshow FF Concreet. Alumni Tara Dielissen hostte de show en daar schoven onder anderen alumni Nina Boes en Floor van Bergen aan! Zij gingen in gesprek over de kracht van het MBO, netwerken, verbinden, inspireren en ondernemen.

Kortom, een geweldig event! "Geweldig om te zien hoe vakdocenten en studenten het gesprek voeren over vakmanschap en elkaar verder brengen. "Wat een mooi podium voor het (v)mbo", aldus Linda van Hout die Evi begeleidde.

Afbeeldingen

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen