De allereerste ambassadeursbijeenkomst is een feit!

01-05-2024
49 keer bekeken 0 reacties

Tijdens het SintLucas Startup Festival op woensdag 10 april vond de eerste bijeenkomst plaats voor alumni-ambassadeurs!

Willem van der Krieken, Vanessa Eman, Isa Scheepers, Robert Knight, Tim Bruijnckx en Erik Pijnacker gingen in gesprek met de alumni-coördinatoren Ingrid Stoffels en Vivian van Lier over hun ervaringen tijdens hun studie bij SintLucas en de sterke connectie die ze nog steeds voelen na al die jaren. Het hoofddoel van deze bijeenkomst was om gezamenlijk de meerwaarde van de SintLucas alumni-community te bespreken en de rol die ze daar eventueel als ambassadeur in kunnen nemen. Het platform is een mooie online ontmoetingsplaats voor alumni om elkaar te vinden, nieuwtjes uit te wisselen, vragen te stellen, actuele ontwikkelingen in de branche te volgen, scholings- en cursusaanbiedingen te vinden, vacatures te bekijken en vraag en aanbod te plaatsen. Bovendien staat SintLucas altijd klaar ter ondersteuning van alumni via het platform. Jaarlijks organiseren we ook verschillende live-evenementen, zoals reünies, workshops, bedrijfsbezoeken, lezingen en netwerkbijeenkomsten. Vooral deze live ontmoetingen werden als heel waardevol gezien door de aanwezigen.

Vervolgens werd besproken wat een alumni-ambassadeur kan betekenen voor de achterban, waar kansen liggen om elkaar verder te helpen, hoe gemakkelijk verbinding gemaakt kan worden met de eigen achterban, welke communicatiekanalen we willen gebruiken, op welke manier we elkaar op de hoogte houden en waar interessante content gedeeld kan worden. Dit waren enkele van de vragen die aan bod kwamen tijdens de bespreking. De rol van alumni-ambassadeur kon uiteindelijk worden samengevat als een combinatie van promotor en content creator:

Als promotor vindt de ambassadeur het leuk om zijn of haar netwerk te enthousiasmeren voor het platform en de community goed op de kaart te zetten. Dit kan tijdens fysieke evenementen of online bijeenkomsten, maar ook via sociale media-kanalen. Als content creator kan de ambassadeur interessante blogposts, mooie video's, vacatures en updates uit de branche aanleveren voor het platform.

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en gaan met de input die we van deze eerste groep ambassadeurs hebben gekregen aan de slag om de alumni-community verder te brengen. Alumni die zich voor deze rol van ambassadeur hebben aangemeld ontvangen via de mail een uitnodiging voor een online aftrap samen met de coördinatoren.

Willem, Robert, Vanessa, Isa, Tim en Erik dank voor jullie enthousiasme!

Afbeeldingen

0  reacties

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen