We kijken terug op een succesvolle vierde editie van het SintLucas Startup festival

01-06-2023
69 keer bekeken 0 reacties

Op woensdag 12 april vond de vierde editie van het SintLucas Startup Festival plaats. 54 Startup studentenbedrijven presenteerde zich met hun eigen productontwerpen. Daarnaast was er onze eigen Startup Town winkelstraat met o.a. foodtrucks, winkels en een actiestand voor Turkije en Syrië.

Het festival is een ontmoetingsplek voor ondernemers, studenten, ouders en relaties uit de regio waar studenten hun eigen startup presenteren. Dit sluit aan bij de visie van SintLucas om creatieven met elkaar te verbinden. Tijdens het festival raakten bezoekers onder het genot van een hapje en drankje geïnspireerd door de ideeën van onze aanstormende talenten en was er ruimte om te netwerken. Gastsprekers waren onder andere cabaretier Rob Urgert die met veel humor stof tot nadenken gaf over hoe je op een hele andere manier een creatief idee kunt krijgen. VT wonen styliste Eva van de Ven gaf een inkijkje in het leven als interieurstylist op tv. Ook zanger Nigel Sean was aanwezig die zijn lied “Ode aan het MBO” zong.

4 startup groepjes waren genomineerd voor de prijs SintLucas Startup 2023. Startup Buddy Bags kwam na het rapport van de vakjury als winnaar uit de bus en wonnen 500 euro om hun bedrijf te starten. Ook mogen zij exposeren tijdens de Dutch Design Week (DDW). Studenten van de startup Buddy Bags ontwierpen een multifunctionele en stijlvolle tas met flexibele beugel die makkelijk aan een rolstoel bevestigd kan worden, zodat degene in de rolstoel de tas makkelijk zelf kan bedienen. Een mooi voorbeeld van betekenisvolle creativiteit!

Andere mooie voorbeelden waren: een lampjessysteem waardoor mensen met dementie aan de kleuren het dagdeel en de agenda kunnen herkennen (Day to day light), een beker met sleufjes die je op een flesje kunt draaien om daarin makkelijk je pillen door te slikken (Swallo) en een reis/toilettas voor kinderen met gescheiden ouders om makkelijk steeds te verhuizen (Move ID).

Aan het SintLucas Startup Festival was ook een relatie- en alumniavond gekoppeld. Organisator Vivian van Lier vertelde bezoekers van deze avond meer over het Startup project, examens ondernemen en het Startup Festival en ons eigen platform voor NOW voor alle activiteiten op ondernemend gebied. Na de pauze pitchten op het podium studenten én alumni met veel enthousiasme hun eigen bedrijf. Tijdens de afsluitende netwerkborrel werd er doorgepakt en kwamen uit de gesprekken echte opdrachten voort.

Kortom, een succesvolle dag en avond!

Afbeeldingen

0  reacties

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen