Hoe is het nu met Pascal en Simone?

22-05-2023
154 keer bekeken 0 reacties

Wie komt waar terecht na SintLucas? Pascal van der Mierden en Simone Meijs leerden elkaar kennen op het Grafisch Lyceum. Na samen uiteten te zijn geweest, sloeg de vonk over. Hij werkt als vormgever bij Happy Cactus, zij is docent handvaardigheid en tekenen bij praktijkschool Wildveld in Venlo.

Pascal en Simone volgden de opleiding Vormgeven aan het Grafisch Lyceum aan de Von Flotowlaan in Eindhoven. Simone: “In 1999, ons examenjaar, werkten we vaker samen aan opdrachten. Op donderdagmiddag ging ik meestal met een groep nog iets eten bij de McDonalds in het centrum van Eindhoven, om daarna de trein naar Roermond te pakken. Ik had Pascal al eens gevraagd om een keer mee te gaan.” Pascal haakt daar op in: “Dat was met een hele groep en daar had ik niet zo’n zin in. Ik wilde liever alleen met haar uiteten, alleen had ze op dat moment een vriendje. Ik heb haar wel uitgenodigd voor een etentje, maar tijdens de studie is dat er nooit van gekomen.”

Belofte
Dat ze uiteindelijk net voor kerst 1999 tegenover elkaar zaten in een restaurant, was op initiatief van Simone. Zij stuurde Pascal een mailtje waarin ze hem hield aan zijn belofte om nog een keer samen uiteten te gaan. “Het werd de Karseboom aan de Grote Berg en daarna was het aan”, vertelt Pascal. Inmiddels zijn ze 21 jaar samen en wonen ze met hun zonen Bas en Gijs in het Limburgse dorp Haelen.

Tv-reclames
Pascal koos voor een grafische opleiding, omdat hij van jongs af aan gefascineerd was door tv-reclames. “Die deed ik altijd na en als op tv de film was afgelopen, wilde ik altijd blijven kijken om de reclames te zien. Het zag er vet uit en dat wilde ik ook maken!” Hij volgde na de mavo eerst een oriëntatiejaar aan het Grafisch Lyceum in de Catharinastraat. Als Pascal naar school fietste, kwam hij langs zijn latere werkgever Frontaal. “Die zat aan het Wilhelminaplein. Ik zag daar altijd bedrijvigheid en die wereld trok mij wel. Via connecties op school mocht ik daar solliciteren voor een stageplek.” Pascal keerde na het afstuderen terug bij het Eindhovense reclamebureau. “Ik begon als dtp’er, vervolgens ging ik verder als vormgever. Ik ben ook een tijdje accountmanager geweest voor verschillende projecten, maar daar lag mijn hart niet.” Frontaal ging op in Happy Cactus en de oud-student heeft daar nu de functie van grafisch vormgever.

Blanco
Simone begon blanco aan haar opleiding bij het Grafisch Lyceum. “Ik wilde eigenlijk gaan studeren aan het Hippisch Centrum in Deurne. Dat werd me echter door allerlei mensen afgeraden. Ik koos toen heel doelgericht voor vormgeving, omdat ik goed kon tekenen en schilderen. Ik zat namelijk op de LTS (Lagere Technische School) in Roermond richting Grafische technieken.” Na vier jaar mbo, vond ze zichzelf te jong om al te gaan werken. “Ik dacht: ik schrijf me in voor de kunstacademie in Sittard. Achteraf gezien bleek dat echter een lerarenopleiding te zijn.” Toch pakte haar keuze voor deze vervolgstudie goed uit. “Bij een aantal vakken kon ik putten uit de ervaring en kennis die ik had opgedaan op het Grafisch Lyceum. Ook kreeg ik vrijstellingen. De opleiding was leuk en niet te moeilijk.”

Talent
De oud-student geeft nu les in handvaardigheid en tekenen op praktijkschool Wildveld in Venlo. “De uitdaging bij deze leerlingen is om ze te helpen bij waar de dingen waar ze goed in zijn. Ik vraag mezelf af: waar ligt hun talent? Je kunt blijven benoemen waar ze níet goed in zijn, maar dan komen ze niet verder. Dan blijf je vastzitten in patronen. Ik geef de leerlingen die affiniteit hebben met mijn vak verdiepende opdrachten, zodat ik ze wat meer te bieden heb.”

Afbeeldingen

0  reacties

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen