Hoe is het nu met Jurian?

22-05-2023
158 keer bekeken 0 reacties

Jurian Kriebel studeerde in 2017 af als fotograaf. Na zijn opleiding startte hij direct zijn eigen bedrijf. Inmiddels zijn we drie jaar verder en blikken we met hem terug op zijn tijd bij SintLucas en de tijd daarna.  

Toen Jurian ongeveer twaalf jaar oud was, kreeg hij van zijn vader een fotocamera. Om foto’s te maken tijdens de vakantie. “Tijdens die vakantie ben ik gaan fotograferen en dacht al vrij snel: dit is echt heel leuk!” Hij ontwikkelde zijn talent in de bossen tegenover zijn huis, waar hij foto’s maakte van bomen en bladeren. Jurian besefte dat hij fotograaf wilde worden en koos voor SintLucas. “Toen ik tijdens de opleiding ook in aanraking kwam met video, merkte ik dat ik dat ook leuk vond. Maar uiteindelijk lag mijn hart echt bij fotografie.”
 
Werken voor merken
Toen hij in zijn derde leerjaar als schoolopdracht een magazine met advertenties mocht maken, besefte Jurian dat hij daar niet alleen goed in was, maar het ook heel leuk vond. Na zijn opleiding ging hij daarom als ondernemer verder in de reclamefotografie. Inmiddels maakt hij reclame- en productcampagnes voor merken en reclamebureaus. “Ik ben niet heel commercieel, maar ik vind het wel erg leuk om door middel van fotografie een probleem van een klant op te lossen. En dat kan ik heel goed met reclamefotografie. Daarnaast is het ook vrij technisch en dat is mijn sterkste kant. Als je het licht iets anders instelt, krijg je een totaal andere foto. Het gaat dus echt om de details.”
 
Droomstart
Inmiddels heeft Jurian campagnes geschoten voor onder andere Puma, Asics en Feyenoord. Grote merken. Maar als je hem vraagt wat de leukste opdracht was, begint hij over één van zijn eerste opdrachten: “Als ik echt één opdracht moet noemen, kies ik de campagne die ik schoot voor Mirabeau. Een digital agency die zelf voor hele grote merken werken. Ik schoot die beelden nog geen half jaar na het behalen van mijn diploma, dus het was heel tof om zo snel een kans te krijgen. We hebben toen meerdere sets gebouwd en met vijf modellen gewerkt. Ondertussen heb ik misschien mooiere dingen gemaakt, maar hier was ik wel echt trots op.” SintLucas is ook klant van Jurian. Hij maakt onder andere de foto’s voor dit magazine.
 
Toekomst 
Inmiddels zijn er drie jaar verstreken na het behalen van zijn diploma bij SintLucas. “Mijn opleiding was erg leuk. Ik heb er veel aan gehad om ook na school tijd te steken in research en zelf te experimenteren met fotografie. Dat heeft mij geholpen om na mijn opleiding meteen zelf te starten. Het was echt een fotografieopleiding, niet per se een opleiding om je eigen bedrijf te beginnen. Ik vind het heel leuk hier nog terug te komen en foto’s te maken voor SintLucas.” Jurian heeft altijd gezegd dat hij campagnes wil maken voor mooie, grote merken, maar dat heeft hij inmiddels gedaan. Jurian: “Dat had ik nooit verwacht. Nu is het vooral een kwestie van doorpakken. Het allerbelangrijkste blijft voor mij dat ik achter de dingen sta die ik maak. Natuurlijk droom je ervan om voor dat ene merk te schieten, maar ik wil vooral mooie dingen maken en daar plezier aan beleven!”

Afbeeldingen

0  reacties

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen