Hoe is het nu met Ilse?

22-05-2023
177 keer bekeken 0 reacties

Ilse studeerde in SWD af en vervolgde haar studie aan de Willem de Kooning Academie. Bij Ilse zat creativiteit er al vroeg in, maar op SintLucas ontdekte ze haar passie voor meubels en product. De basis die ze er meekreeg, ging verder dan creativiteit, dat werd zichtbaar tijdens haar vervolgstudie.

Ilse: “In vergelijking met studenten van andere scholen had ik echt een voorsprong wat betreft het werkproces: hoe pak je het aan en hoe vertaal je het naar je eindproduct?” Daardoor kreeg ze de kans om haar persoonlijke stijl verder te ontwikkelen.

Ilse wilde als zzp’er haar eigen ontwerpstudio opzetten en daarnaast zichzelf aan andere ontwerpstudio’s uitlenen tijdens piekperiodes. Op die manier kon ze een kijkje nemen bij verschillende studio’s en verder gaan met het ontwerpen van haar eigen producten. Dat plan liep per toeval anders. Na een gesprek met haar oom en tante ontstond het idee van Heeej.nl, een webshop met (lokaal) handgemaakt werk van eigentijdse, moderne ontwerpers.

Huidige ontwerp
Ilse: “Mijn Connection Clamp Lamp is ontstaan door te onderzoeken hoe materialen elkaar kunnen ondersteunen zonder al te veel toe te voegen”. Door de kwaliteiten van het materiaal te benutten, ontstond een ontwerp met een aluminium behuizing voor de fitting, die in polypropyleen geklemd wordt. Ilse: “Zo krijg je een mooi lichtspel in de lamp zelf. Ook als de lamp uitstaat, is hij mooi door zijn minimalistisch ontwerp.” Dit past goed bij haar karakter vindt ze zelf: “What you see is what you get, maar wel met een verassingseffect.”

Terugkijk op de SintLucas-tijd?
Ilse: “Docenten die uit de praktijk kwamen, hebben me echt op weg geholpen met mijn ontwerpproces.” Daardoor ervaarde ze veel vrijheid bij de uitvoering van haar opdrachten en werd ze uitgedaagd om af en toe af te wijken met haar ontwerpen. Met plezier denkt ze ook terug aan haar medestudenten, met wie ze nog steeds contact heeft. Ilse: “Ik herinner me vooral dat de docenten goed benaderbaar waren, wat voor een goede en veilige sfeer zorgde. Dat is volgens mij kenmerkend voor SintLucas.”

Stagelopen is wat Ilse betreft het belangrijkste van de opleiding: “Dan zie je wat er in de praktijk allemaal kan.” Haar twee stages waren dan ook erg verschillend. Op haar eerste stageplaats kwam het ontwerpen meer aan bod. Bij haar tweede stage was het aanpoten in de werkplaats.

Toekomstplannen
Ilse: “Mijn toekomstdroom is dat onze webshop nog meer bezocht wordt en dat ik met mijn eigen producten een keer in een blad als vtwonen of Eigen Huis kom te staan. Wanneer de webshop op rolletjes loopt, wil ik me meer op het ontwerpen toeleggen zodat ik er meer eigen producten en producten in opdracht aan kan toevoegen en die ook in andere webshops en winkels kan aanbieden.”

Afbeeldingen

0  reacties

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen