What Will They Do Next?

31-05-2023
232 keer bekeken 0 reacties

Alumni Matthijs Mutsaers studeerde destijds op SintLucas Product bij RV. Zijn kunstwerk is gebaseerd op de sinds dit jaar aangescherpte verkeersregels voor scooters en brommers 'ten bate van de verkeersveiligheid'. Zo wil hij dit issue publiekelijk onder de aandacht brengen.

Er wordt nu een splitsing gemaakt tussen scooters/brommers en elektrische fietsen. Ze mogen even hard en zijn even gevaarlijk, maar brommerrijders moeten nu een helm op. Matthijs: "Ikzelf vind dit niet zo erg, maar ik ben het niet eens met deze splitsing. Het voelt aan als een stille promotie van de elektrische fiets, om zo een eerste stap te maken om de vervuilende en herrie makende verbrandingsmotor uit het straatbeeld te krijgen. (De elektrische scooter heeft hier simpelweg pech)".

Tijdens zijn onderzoek werd zijn theorie bevestigd, voldoende motivatie om dit publiekelijk onder de aandacht te krijgen middels een kunstwerk. We zien een brommer, niet alleen een stilering van zijn eigen geliefde tweewieler, maar ook nog eens hét iconische model snorfiets zoals we deze op verkeersborden tegen komen. De brommer staat geparkeerd op een betonblok, de wielen ontbreken, een knipoog naar wat je voertuig kan overkomen als je waardevolle wielen hebt of ergens parkeert waar je eigenlijk niet welkom bent. Het idee hierachter: Waar mij nu de vrijheid om met mijn haren in de wind te rijden ontnomen wordt, ben ik bang dat ik in de toekomst de complete vrijheid om op mijn brommer te rijden kwijt ben.

Het werk bevraagd niet alleen de toekomst van de brommer, vormgegeven in een negatief scenario, maar nodigt ook uit - door beter over een specifieke kwestie als deze na te denken - niet gelijk alles wat er gaande is voor lief te nemen.

Afbeeldingen

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen