Alumnus Meggy Smulders krijgt bijzondere benoeming

01-06-2023
286 keer bekeken 0 reacties

Tijdens het event voor alumni en relaties van SintLucas kreeg Meggy Smulders met het betekenisvolle creativiteit concept Skôn een bijzondere benoeming vanuit Dutch Design Foundation. Er zijn 35 projecten benoemd aan wie de Windmolen-energizer is uitgedeeld.

De producten van Skôn worden gemaakt in de werkplaats van Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond. Hier werken allemaal mensen met een verhaal. Bij het ontwikkelen van de producten gaan zij uit van de wensen en krachten van deze mensen. Ze bekijken samen welke vaardigheden zij willen leren of verder willen ontwikkelen en ontwerpen op basis daarvan hun producten. Het resultaat? Een bijzondere collectie van handgemaakte, duurzame interieurproducten. Vaak gemaakt van gerecycled materiaal, áltijd met oog voor kwaliteit.

Meggy: “Voor mij gaat deze benoeming naar al onze makers. Die hebben deze week zoveel overwonnen, door zélf op de Dutch Design Week te staan en met mensen in gesprek te gaan. En bijzonder om als oud-studente hier de award uitgereikt te krijgen. Hier is het voor mij begonnen. En er zijn veel raakvlakken met Skôn. Ik heb ook in een veilige leeromgeving mijn talenten mogen ontdekken, en waardering gekregen voor wat ik maakte. Ik ben nooit vergeten dat een docent hier tegen me zei: ‘Meggy, geloof in jezelf, jij kunt zoveel meer. Je komt er echt.’ En dat vertrouwen motiveert om door te gaan.”

SintLucas werkt met studenten graag samen met Skôn en andersom zijn zij ook positief over de samenwerking. Meggy; ”Een van de dingen die wij willen bereiken met Skôn, is het inspireren van ontwerpers en collega-organisaties om op dezelfde manier te werken als wij. Leerling-ontwerpers leren door de samenwerking met Skôn om op een hele andere manier te kijken naar productontwerp en het inzetten van talenten van mensen die werken op een sociale werkplaats. Die kennis nemen zij mee in hun verdere carrière, waardoor zij kunnen bijdragen aan de verbinding tussen de maatschappij en onze mensen.”

Afbeeldingen

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen