Alumnus Leonie Platjouw uit Zeeland wint ook een bierpakket

24-01-2024
89 keer bekeken 0 reacties

Afgelopen week spraken we Leonie Platjouw, in 2014 afgestudeerd aan de opleiding Stand-, winkel- en decorvormgeving. Leonie was een serieuze en hardwerkende student. Ze viel op door haar enorme gedrevenheid.

 Vanwege de onmogelijke reistijd vanuit Zeeland, ging ze meteen op kamers. Na een afgebroken studie interieurontwerp in Eindhoven, stapte ze over naar SintLucas in Boxtel en had ze een mooie studietijd. Leonie liep stage bij Tinker Imagineers in Utrecht en kon daar na diplomering meteen aan de slag als Experience Designer. Daar werkte ze aan een groot project voor het Nestlé experience center in Zwitserland. Door de nasleep van de financiële crisis was het lastig om een vaste baan te krijgen. Uiteindelijk kan Leonie aan de slag bij IKEA Amersfoort als Interieurontwerper, waar ze nog een gedegen interne opleiding krijgt.

Toch kiest ze ervoor na een aantal jaren weer terug te gaan naar Zeeland, om daar haar eigen ontwerpstudio te beginnen. Door de Coronacrisis moest de start steeds uitgesteld worden, maar in de tussentijd behaald ze nog een leerwerktraject in de gehandicaptenzorg. Na Corona start ze naast haar baan met Ontwerpstudio MUNDIAL, waarbij ze zich richt op het creëren en realiseren van interieurs & experiences voor organisaties met een missie. Dat loopt inmiddels goed. Opdrachten voor ontwerp en realisatie van o.a. een kantoorpand, huisartsenpraktijken en enkele exposities in het Zeeuws Maritiem Muzeeum zijn inmiddels afgerond. Momenteel combineert ze een parttimebaan bij de Provincie met haar eigen bedrijf en dat bevalt goed.

Afgelopen zomer was ze aanwezig bij de reünie tijdens het 75-jarig bestaan van SintLucas. Ze kijkt met veel plezier terug op haar studietijd in Boxtel. Via het alumni platform van SintLucas hoopt ze waardevolle connecties te leggen met studiegenoten en door bijscholingen op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied. Leonie, dank voor deze leuke online koffie meeting, het gewonnen bierpakket komt jouw kant op!

Afbeeldingen

0  reacties

Boxtel

Burgakker 17
5281 CH Boxtel
0411-672270
info@sintlucasalumni.nl 

Eindhoven

Torenallee 75
5617 BB Eindhoven
040-2591391
info@sintlucasalumni.nl

Snel naar

    

 

 

Cookie-instellingen